Pesto-ster met zoete aardappel, rucola en oude kaas
20 min bereidingstijd
10 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Rol de lap bladerdeeg op het meeverpakte bakpapier uit op de bakplaat. Snijd een mooie ster uit het deeg. Verwijder het resterende deeg (zie tip).
- Bestrijk de deegster met 2 eetlepels pesto. Bak de ster in de voorverwarmde oven in 10 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen.
- Bereid de zoete aardappelblokjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven of airfryer.
- Leg de ster op een schaal en bestrijk de bovenkant met de laatste eetlepel pesto.
- Verdeel de rucola en de zoete aardappelblokjes over de ster. Rasp er de kaas boven en bestrooi met wat grofgemalen peper.
- Simpel, lekker en feestelijk! Snijd de ster aan tafel in punten en schenk er eventueel nog een straaltje extra vierge olijfolie over.
- Tip: Steek met een vormpje kleine sterretjes uit het resterende bladerdeeg. Bak ze in 6-8 minuten goudbruin en gaar, en serveer ze erbij.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 390 kcal
- 27 g vet waarvan 11 g verzadigd
- 29 g koolhydraten
- 6 g eiwit
- 2 g vezels
- 1,0 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen